Kesällä 2022 Helsingin eri toreille nousi yhden jättiterassin sijaan useita pienempiä yrittäjävetoisia yhteisterasseja. Töölön torilla ja Havis Amandan aukiolla nähtiin terassitoimintaa lähialueiden ravintoloitsijoiden toimesta. Myös Hietalahden torille nousi kauppahallin ravintoloitsijoiden yhteinen kesäinen ravintolakeidas – ja viikonloppuisin torilla toimi myös legendaarinen kirppis.

Hietalahden toriterassi

Hietalahden toriterassin kattaus muodostui Hietalahden kauppahallin ravintoloiden kesäisistä herkuista. Lisäväriä kattaukseen toi viikonloppuisin kirpputoritoiminta. Hietalahden toriterassilla oli 192 asiakaspaikkaa, jotka olivat kaikkien hallin ravintoloiden yhteisiä. Hietalahden toriterassi oli auki 4.6.-28.8.2022

Yhteisterassilla palvelivat ravintolat Piilo, Döner Harju, Aperol Spritz Bar sekä Petiscaria ja kesän aikana terassilla nähtiin myös erilaisia tapahtumia.

Hietsun kirppis

Hietsun legendaarista kirppistä operoi kesällä 2022 OPSHOP HELSINKI.
Kirppistoimintaa oli torilla joka lauantai ja sunnuntai klo 10-15 kesäkuun alusta elokuun loppuun.
Kirppisalueella oli 48 myyntipaikkaa.

Töölön toriterassi

Töölöntorilla oli useiden lähialueen ravintoloiden kesäterasseja ja terassien lisäksi torilla on myös perinteistä toritoimintaa; torikahviloita sekä vihannes- ja kukkamyyntiä. Toriterassilla toimineet ravintolat olivat B5 Black, Mamma Rosa, Green Hippo, Tin Tin Tango ja Pretty Boy Wingery.

Torin keskeltä löytyvällä lavalla järjestettiin kesällä kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia.

Mantan toriterassi

Mantan toriterassilla sijaitsi Café Manta – Helsinki Bryggerin sekä Sofia Helsingin yhteisterassi. Terassilla tarjoiltiin raikkaita juomia, merellisiä salaatteja sekä muita suolaisia ja makeita kesäherkkuja. Mantan toriterassilla oli noin 100–200 asiakaspaikkaa ja toriterassi palveli kesäkuusta syyskuun loppuun saakka. Mantan aukiolta löytyy myös perinteistä toritoimintaa: kaksi torikahvilaa sekä kukkamyyntiä.